Marchesi Antinori Tignanello 2016 97/100 Parker
€99,50

Marchesi Antinori Tignanello 2016

Het icoon van Antinori met verfijnde aroma's van tabak, kerrie, bramen- en bessenjam. De smaak is vol en zijdezacht met licht zoete hints. Hij heeft evenwichtige tannines en een volle, zeer lange, afdronk. Maak hem gerust 2 uur van te voren open. ...Meer informatie

In winkelwagen

Marchesi Antinori Tignanello 2016 IGT
Robert Parker: 97/100

Tignanello wordt uitsluitend gemaakt uit de wijngaard met dezelfde naam, een perceel van ongeveer 47 hectare met kalk-rijke grond en een zuidwestelijke ligging op (350-400 meter) boven zeeniveau op het Tignanello landgoed. Marchesi Antinori, SuperTuscan; geen wijnhuis in Italië dat zo tot de verbeelding spreekt als dat van Antinori. De geschiedenis van dit wijnhuis en de familie gaat terug tot 1385, het jaar waarin Giovanni di Piero Antinori toetrad tot het gilde van florentijnse wijnmakers. Gedurende deze lange periode van over 26 generaties heeft de familie steeds direct leiding aan het bedrijf gegeven en dikwijls moedige en vernieuwende beslissingen genomen. De familie Antinori- Marquis Piero, bijgestaan door zijn drie dochters Albiera, Allegra en Alessia geven momenteel gezamenlijk leiding aan het bedrijf met inachtname van drie grondbeginselen: traditie, passie en intuïtie, waarmee Antinori is uitgegroeid tot toonaangevend bedrijf in Italiaanse (kwaliteits) wijnen. De term 'SuperTuscan' werd geïntroduceerd omdat de wijnen uit Toscane gemaakt moesten worden van uitsluitend inheemse rassen. Als dat niet het geval was, dan kregen ze niet de DOC status, maar de lagere IGT status. Omdat het hier om wijnen van uitzonderlijk hoge kwaliteit en dito reputatie gaat, worden ze 'SuperTuscans' genoemd.

Marchesi Antinori Tignanello 2016 IGT
Het icoon van Antinori met verfijnde aroma's van tabak, kerrie, bramen- en bessenjam. De smaak is vol en zijdezacht met licht zoete hints. Hij heeft evenwichtige tannines en een volle, zeer lange, afdronk. Maak hem gerust 2 uur van te voren open.

Marchesi Antinori Tignanello 2016 en gerechten
Vleesgerechten, zoals rood vlees van de grill, lamsbout of wildgerechten. of gerijpte harde kazen

Jaar op jaar hoge waarderingen voor de Tigannello van Antinori 

Parker: 97/100

Tasted from barrel, the 2016 Tignanello will be released next year in April. This celebrated red blend is of course mostly Sangiovese with about 15% Cabernet Sauvignon and 5% Cabernet Franc. If 2015 is an ideal vintage for Tuscan blended reds made with the great Bordeaux varieties, the 2016 vintage is better suited to Italian grapes such as Sangiovese. This classic vintage of Tignanello has a leg up, albeit slim, over the previous vintage precisely because the protagonist here is Sangiovese. This wine shows a high caliber of fresh primary fruit that is direct and intense. In the mouth, the wine is focused and sharp. Ultimately, the 2016 Tignanello is slightly more streamlined compared to the more fleshy 2015. This adds to the firm elegance you get here.

James Suckling: 98/100

Fantastic aromas of dark berries, sandalwood and Spanish cedar that are ever so deep. Full body, an incredible spin of polished tannins and bright acidity. Incredible depth. Like looking over the edge of a skyscraper. Powerful and structured. A great Tignanello. A little more sangiovese than usual. Best since the legendary 1997?

WineSpectator: 97/100
Dense and intensely flavored, with violet, black currant, blackberry, graphite, wild herb and spice aromas and flavors, this is concentrated and solidly built, yet also harmonious, vibrant and pure. Approachable now, but should be better in a few years. Sangiovese, Cabernet Sauvignon and Cabernet Franc. Best from 2021 through 2035.

Het beste is om de Tignanello van Antriori nog enkele jaren te bewaren en te decanteer. 



Antinori

  • Herkomst: Italie, Toscane
  • Druivensoort: Cabernet Sauvignon, Cabernet franc en Sangiovese
  • Inhoud: 75 CL
  • Smaaktype: Vol en krachtig
  • Houdbaarheid: 5-10
  • Vinificatie: eiken houten vaten
  • Serveertemperatuur: 16-18 graden
  • Glasadvies: Bordeaux glas
  • Lekker bij: vleesgerechten, zoals rood vlees van de grill, lamsbout of stoofschotels. of gerijpte harde kazen.
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »