Marchesi Antinori Tignanello 2015 94/100 Parker
€110,00 €94,95

Marchesi Antinori Tignanello 2015

Het icoon van Antinori met verfijnde aroma's van tabak, kerrie, bramen- en bessenjam. De smaak is vol en zijdezacht met licht zoete hints. Hij heeft evenwichtige tannines en een volle, zeer lange, afdronk. Maak hem gerust 2 uur van te voren open. ...Meer informatie
  • Beschikbaarheid: Iets langere levertijd. Voor meer informatie mail ons op info@wijnig.nl

Iets langere levertijd. Voor meer informatie mail ons op info@wijnig.nl

Marchesi Antinori Tignanello 205IGT
Robert Parker: 94/100

Tignanello wordt uitsluitend gemaakt uit de wijngaard met dezelfde naam, een perceel van ongeveer 47 hectare met kalk-rijke grond en een zuidwestelijke ligging op (350-400 meter) boven zeeniveau op het Tignanello landgoed. Marchesi Antinori, SuperTuscan; geen wijnhuis in Italië dat zo tot de verbeelding spreekt als dat van Antinori. De geschiedenis van dit wijnhuis en de familie gaat terug tot 1385, het jaar waarin Giovanni di Piero Antinori toetrad tot het gilde van florentijnse wijnmakers. Gedurende deze lange periode van over 26 generaties heeft de familie steeds direct leiding aan het bedrijf gegeven en dikwijls moedige en vernieuwende beslissingen genomen. De familie Antinori- Marquis Piero, bijgestaan door zijn drie dochters Albiera, Allegra en Alessia geven momenteel gezamenlijk leiding aan het bedrijf met inachtname van drie grondbeginselen: traditie, passie en intuïtie, waarmee Antinori is uitgegroeid tot toonaangevend bedrijf in Italiaanse (kwaliteits) wijnen. De term 'SuperTuscan' werd geïntroduceerd omdat de wijnen uit Toscane gemaakt moesten worden van uitsluitend inheemse rassen. Als dat niet het geval was, dan kregen ze niet de DOC status, maar de lagere IGT status. Omdat het hier om wijnen van uitzonderlijk hoge kwaliteit en dito reputatie gaat, worden ze 'SuperTuscans' genoemd.

Marchesi Antinori Tignanello 2015 IGT
Het icoon van Antinori met verfijnde aroma's van tabak, kerrie, bramen- en bessenjam. De smaak is vol en zijdezacht met licht zoete hints. Hij heeft evenwichtige tannines en een volle, zeer lange, afdronk. Maak hem gerust 2 uur van te voren open.

Marchesi Antinori Tignanello 2015 en gerechten
Vleesgerechten, zoals rood vlees van de grill, lamsbout of wildgerechten. of gerijpte harde kazen

Antinori

  • Herkomst: Italie, Toscane
  • Druivensoort: Cabernet Sauvignon, Cabernet franc en Sangiovese
  • Inhoud: 75 CL
  • Smaaktype: Vol en krachtig
  • Houdbaarheid: 5-10
  • Vinificatie: eiken houten vaten
  • Serveertemperatuur: 16-18 graden
  • Glasadvies: Bordeaux glas
  • Lekker bij: vleesgerechten, zoals rood vlees van de grill, lamsbout of stoofschotels. of gerijpte harde kazen.
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen