Antinori Le Mortelle Botrosecco Maremma Toscana 2019
€26,85

Antinori Le Mortelle Botrosecco Maremma Toscana 2019

Botrosecco is gemaakt van een blend van Cabernet Sauvignon en Cabernet Franc, een intrigerende, doortastende wijn met een groot evenwicht die de unieke kenmerken van het Maremma-gebied tot uitdrukking brengt. ...Meer informatie

Toevoegen aan winkelwagen

 Marchesi Antinori Le Mortelle Botrosecco Maremma Toscana 2019

Fattoria Le Mortelle


Het landgoed van Mortelle ligt in het hart van de Maremma in Toscane, in de buurt van de stad Castiglione della Pescaia, op een buitengewone en fascinerende locatie, zowel voor de ongeëvenaarde natuurlijke schoonheid van het gebied als voor het historische erfgoed en de cultuur. De familie Antinori maakt al generaties lang deel uit van dit grondgebied.

Bewijzen van het bezit van land in dit gebied zijn vastgelegd in een eigendomsakte uit 1863. Het vermeldt hun eigendom van Poggio Franco, een van de beste wijngaarden op het landgoed, samen met andere percelen grond. Sinds 1999, toen het landgoed werd aangekocht, heeft de familie zich ingezet voor de verbetering van de wijngaarden en de bouw van de nieuwe wijnmakerij, in de vaste overtuiging dat dit gebied, dat langzaam opkomt aan de Italiaanse wijnbouwhorizon, een groot potentieel heeft voor de productie van wijnen van hoge kwaliteit. De druivenrassen die in dit gebied worden geteeld, kunnen hun eigen kenmerken en de uitzonderlijke kwaliteiten van het terroir volledig tot uitdrukking brengen.

Het landgoed strekt zich uit over een gebied van 270 hectare waarvan 170 zijn beplant met wijngaarden van Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc en andere, meer recent aangeplante wijngaarden met witte druivenrassen zoals Vermentino, Ansonica, Viognier en een klein perceel Carménère. De bodem is van gemiddelde consistentie, zandig en leemachtig samengesteld uit klei en silica en in sommige delen van het landgoed is rijk aan rotsachtige afzettingen.

 

  • Herkomst: Maremma, Toscane, Italië
  • Druivensoort: Cabernet Sauvignon en Cabernet Franc
  • Inhoud: 75 CL
  • Smaaktype: Vol, kruidig, complex
  • Houdbaarheid: 15-20 jaar
  • Vinificatie: Traditioneel houtgelagerd
  • Serveertemperatuur: 16-18 graden
  • Glasadvies: Bordeaux glas
  • Lekker bij: Tagliata di manzo, Pastia all ragu carne
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »