Insoglio is een curieuze blend waar geen inheemse Italiaan aan te pas komt. Staat een karakteristieke rosso niet in de weg. Toch die markante zuren (zou het nou toch de grond zijn?) en een donkere bessenbrigade.
Meer toegankelijk dan zijn grote broers Le Serre Nuove en Ornellaia. Deze wijn is zeer toegankelijk en ongecompliceerd, en wordt gemaakt om jong gedronken te kunnen worden. Gedurende zes maanden gelagerd op vaten die eerst voor Ornellaia zijn gebruikt.
Afkomstig van het iconische Guado al Tasso estate in Bolgheri. Hier maakt Antinori naast enkele geweldige rode wijnen ook deze prachtige Vermentino. Ideale voorjaars- en zomerwijn.
Messorio, voor het eerst geproduceerd in 1994, was een persoonlijke uitdaging met een van de meest aangeplante rassen in Bolgheri, aan de Toscaanse kust, en in de wereld: Merlot, zo ver mogelijk weg te blijven van de meer zachte, voorspelbare merlot-stijl
Merlot als een nieuwe interpretatie van het Bolgheri grondgebied. De wijngaarden liggen op een ongeveer 55 meter boven zeespiegel op klei-leemgronden die van alluviale oorsprong zijn en die de wijn complexe tonen geven met behoud van de geur en frisheid.
Meer toegankelijk dan zijn grote broers Le Serre Nuove en Ornellaia. Deze wijn is zeer toegankelijk en ongecompliceerd, en wordt gemaakt om jong gedronken te kunnen worden. Gedurende zes maanden gelagerd op vaten die eerst voor Ornellaia zijn gebruikt.
Diep robijnrood van kleur. Aroma’s van kersen, zwarte bessen, koffie, chocolade en zwarte peper. Fluweelzacht in de mond met verfijnde tannine en een lange afdronk.