Paul Jaboulet Aîné Crozes-Hermitage "Mule Blanche" 2017
€37,25

Paul Jaboulet Aîné Crozes-Hermitage "Mule Blanche" 2017

Prachtige blend van Rousanne en Marsanne uit Crozes Hermitage in de prachtige Noordelijke Rhône vallei. Zonder houtlagering maar toch vol en krachtig ...Meer informatie

In winkelwagen

Jaboulet Crozes Hermitage "Mule Blanche" 2017

De witte ezel van Paul Jaboulet, dat klinkt niet heel chique, maar dat is deze wijn wel. Grootse witte wijnen worden veelal gemaakt van Chardonnay met een dosis hout. Maar dat het ook anders kan bewijst Paul Jaboulet met deze wijn. Super gezonde Marsanne en Roussane druiven vormen de basis, de opvoeding op 'Concrete Eggs' doet de rest. Deze tank zorgt voor een natuurlijke circulatie in het vat, het beton zorgt voor micro-oxidatie, maar zonder de afgifte van smaak zoals bij eikenhout. Combineer deze wijn met stevige vis of risotto.

Het Domein: Paul Jaboulet Aîné

Opgericht in 1834 door de oudste (Aîné) zoon van wijnbouwer Antoine Jaboulet, ontwikkelde zich tot een monument van de wijnbouw in de Rhônestreek. Nadat de Zwitserse familie Frey, in de persoon van Jean-Jacques Frey, het in 2006 overnam kreeg het een nieuwe impuls, dankzij investeringen in wijngaarden, behuizing en wijnmaakfaciliteiten.

Al generaties lang is de familie Frey bij het maken van wijn betrokken. Naast eigenaar van één van de mooiste wijngaarden in de Champagnestreek en aandeelhouder van het prestigieuze champagnehuis Maison Billecart-Salmon is de familie ook eigenaar van Château La Lagune in Haut-Médoc. Caroline Frey, de oudste dochter van Jean-Jacques, maakte in 2004 haar eerste wijn van Château La Lagune. Vandaag de dag is zij eindverantwoordelijk voor de wijnen van Château La Lagune en, samen met Frederic Jaboulet, voor de wijnen van Paul Jaboulet Aîné.

  • Herkomst: Noordelijke Rhone vallei
  • Druivensoort: Rousanne en Marsanne
  • Inhoud: 75 CL
  • Smaaktype: Karakteristieke, fruitige en droge wijn met een harmonieuze frisse afdronk.
  • Houdbaarheid: 2026
  • Vinificatie: Betonnen "eieren"
  • Serveertemperatuur: 12 tot 14 graden
  • Glasadvies: Witte wijn glas
  • Lekker bij: Wit vlees, roomsauzen, truffel,
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »