Grattamacco Bolgheri Superiore 2016
€78,50

Grattamacco Bolgheri Superiore 2016

Tonen van sappige zwarte bes, cederhout en wilde bosaardbeien, vermengd met delicate nuances van rozemarijn en peper. Mooi evenwichtig en harmonisch, met een zijdezachte en complexe structuur. ...Meer informatie
  • Merk:Grattamacco
  • Beschikbaarheid: Op voorraad
  • Levertijd:2-5 dagen - vanuit geklimatiseerde kelder

Toevoegen aan winkelwagen

Grattamacco Bolgheri Superiore 2016

Een wijn afkomstig van wijngaarden van 10 hectare gelegen op 100 meter boven de zeespiegel met een gemiddelde leeftijd van 20 jaar die genieten van een zacht mediterraan klimaat. Na de oogst met de hand geplukt te hebben, is de gisting spontaan en vindt plaats in open houten vaten met handmatige ponsen en lange maceraties.
De rijping vindt plaats in Franse eiken barriques gedurende 18 maanden, gevolgd door een verfijning van 12 maanden in de fles.

Grattamacco is opgericht in 1977 en heeft in de loop der jaren een unieke band met zijn Toscaanse wortels behouden door sinds de eerste jaargang in 1982 een unieke blend te hebben.

In Bolgheri wordt Grattamacco's kenmerkende stijl van elegantie boven kracht verkregen door een klein percentage Sangiovese in de blend op te nemen, samen met Cabernet Sauvignon en Merlot, allemaal geteeld op een relatief hoge hoogte van 100 tot 200 meter boven zeeniveau.

In 2004 werd één enkele wijngaard aangeplant, gelegen op de vlakte met een terroirmix van slib en rode zandgronden. Een typische Bordeaux Linkeroever mix van Cabernet Sauvignon, Franc en Petit Verdot geteeld in een voorouderlijke exagon patroon genaamd "settonce" en getraind ze alberello of hoofd-snoei, vandaar de naam van de wijn, L'Alberello.

Het landgoed was de eerste die Vermentino plantte in Bolgheri met de oudste wijngaard uit 1986 en nog steeds volledig in productie.

Vandaag de dag telt het landgoed Grattamacco 80 hectare, waarvan 29 hectare wijngaarden en 4 hectare olijfgaarden, omgeven door een uitgestrekt bosgebied dat de winden van de Tyrreense zee matigt, voor een drogend effect dat het landgoed in staat stelt duurzaam te werken.

  • Herkomst: Bolgheri, Toscane, Italië
  • Druivensoort: Cabernet Sauvignon, Merlot, Sangiovese
  • Inhoud: 75 CL
  • Smaaktype: Gul fruitig, rijp, complex
  • Houdbaarheid: 10-15 jaar
  • Vinificatie: zie info
  • Serveertemperatuur: 16-18 graden
  • Glasadvies: Bordeaux
  • Lekker bij: Biefstuk, wagyu rundvlees en filet, wild, paddestoelen- of truffelgerechten en kaas
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »