Grattamacco Bolgheri Rosso 2016 MAGNUM
€69,95

Grattamacco Bolgheri Rosso 2016 MAGNUM

De neus is een combo van donker fruit en chocolade met tonen van pruimen en zwarte bessen, elegant en vol met een frisse balsamico afdronk gegeven door de Sangiovese. ...Meer informatie

Toevoegen aan winkelwagen

Grattamacco Bolgheri Rosso 2016 MAGNUM

Een wijn afkomstig van een wijngaard van 10 hectare gelegen op 100 meter boven de zeespiegel, met een gemiddelde leeftijd van 20 jaar die genieten van een zacht mediterraan klimaat.
De gisting vindt plaats in roestvrij staal en de rijping is voor 8 maanden in Franse eiken barriques, gevolgd door enkele maanden van verfijning in de fles.

Grattamacco is opgericht in 1977 en heeft in de loop der jaren een unieke band met zijn Toscaanse wortels behouden door sinds de eerste jaargang in 1982 een unieke blend te hebben.

In Bolgheri wordt Grattamacco's kenmerkende stijl van elegantie boven kracht verkregen door een klein percentage Sangiovese in de blend op te nemen, samen met Cabernet Sauvignon en Merlot, allemaal geteeld op een relatief hoge hoogte van 100 tot 200 meter boven zeeniveau.

In 2004 werd één enkele wijngaard aangeplant, gelegen op de vlakte met een terroirmix van slib en rode zandgronden. Een typische Bordeaux Linkeroever mix van Cabernet Sauvignon, Franc en Petit Verdot geteeld in een voorouderlijke exagon patroon genaamd "settonce" en getraind ze alberello of hoofd-snoei, vandaar de naam van de wijn, L'Alberello.

Het landgoed was de eerste die Vermentino plantte in Bolgheri met de oudste wijngaard uit 1986 en nog steeds volledig in productie.

Vandaag de dag telt het landgoed Grattamacco 80 hectare, waarvan 29 hectare wijngaarden en 4 hectare olijfgaarden, omgeven door een uitgestrekt bosgebied dat de winden van de Tyrreense zee matigt, voor een drogend effect dat het landgoed in staat stelt duurzaam te werken.

  • Herkomst: Bolgheri, Toscane, Italië
  • Druivensoort: 50% cabernet sauvignon 20% cabernet franc 20% merlot 10% sangiovese
  • Inhoud: 150 CL
  • Smaaktype: Gul, rijp, balsamico
  • Houdbaarheid: 10-15 jaar
  • Vinificatie: rijping is voor 8 maanden in Franse eiken barriques, gevolgd door enkele maanden van verfijning in de fles.
  • Serveertemperatuur: 16-18 graden
  • Glasadvies: Bordeaux glas
  • Lekker bij: Vlees van de barbecue, wild, pasta met vleessaus, paddestoelenrisotto. Probeer deze wijn bij vis
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »