San Marzano  Gran Trio Rosso 2019 (1.5l)
€18,75

San Marzano Gran Trio Rosso 2019 (1.5l)

Zoals de naam al zegt een prachtige Pugliaanse blend van Primitivo, Malvasia Nera en Negroamaro. De aanzet is vol en rijk, gevolgd door een sappige, zachte en lange afdronk. In magnum uitvoering. ...Meer informatie

Toevoegen aan winkelwagen

San Marzano Gran Trio Rosso 2019 (1.5l)

Domein
In 1962 bundelden 19 wijnboeren uit San Marzano hun krachten en richtten zo "Cantine San Marzano" op. Tegenwoordig telt deze coöperatie meer dan 1200 telers en maakt het gebruik van moderne en technologisch geavanceerde installaties zonderafbreuk te doen aan de zeer oude wijntraditie van Puglia. San Marzano ligt in Puglia, in het hart van de veelgeprezen DOC "Primitivo di Manduria",tussen twee zeeën (Ionische en de Adriatische Zee). De provincies Taranto en Brindisi bieden een landschapwaar wijngaarden en olijfbomen zij aan zij groeien op een rode ondergrond. Deze bodem en de Middellandse Zee terroir spelen een essentiële rol in de productie van hoogwaardige wijnen. Het klimaat is extreem, met moeilijke omstandigheden:droogte, vorst, Sirocco wind. Toch zorgen deze gepassioneerde wijnmakers ervoor dat zelfs druiven uit de oudste wijngaarden volle en elegante wijnen opleveren.

Bodem
De bodem is divers en bestaat voornamelijk uit kalk, klei en Terra Rossa.

Opbrengst
Er staan 4.500 wijnstokken per ha aangeplant.

Oogst
De oogst geschiedt volledig manueel in de tweede helft van september.

Vinificatie
Temperatuur gecontroleerde schilinweking, gevolgd door een alcoholische fermentatie. Daarna rijpt de wijn gedurende 4 maanden in barriques van Frans eikenhout.

Lekker bij
Past goed bij rood vlees, gegrilde vleesgerechten en rijpe kazen.

 

  • Herkomst: Puglia in Italië
  • Druivensoort: 40% Primitivo, 30% Malvasia Nera en 30% Negroamaro
  • Inhoud: 150 CL
  • Smaaktype: In de neus aroma's van rijpe kersen en pruimen, chocolade en specerijen. De aanzet is vol en rijk, gevolgd door een sappige, zachte en lange afdronk.
  • Houdbaarheid: 2025
  • Vinificatie: 4 maanden Barrique van Franse Eik
  • Serveertemperatuur: 16 tot 18 graden
  • Glasadvies: Bordeauxglas
  • Lekker bij: rood vlees, gegrilde vleesgerechten en rijpe kazen
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »