Domaine Faiveley "Clos de Corton Faiveley" Monopole Grand Cru 2014 MAGNUM
€349,95

Domaine Faiveley "Clos de Corton Faiveley" Monopole Grand Cru 2014 MAGNUM

De "Flagship" wijn van Faiveley en een unieke Monopole die als sind 1874 in handen van de familie Faiveley is. Samen met Romanée Conti zijn ze de enige die hun naam aan een Gran Cru Clos hebben mogen geven. In 1,5 l uitvoering. ...Meer informatie
  • Merk:Domaine Faiveley
  • Beschikbaarheid: Op voorraad
  • Levertijd:1-3 dagen - vanuit geklimatiseerde kelder

In winkelwagen

Domaine Faiveley
De geschiedenis van Domaine Faiveley gaat terug tot 1825. Het domein is al 7 generaties lang familiebezit en is gelegen in Nuits-Saint-Georges, in het hart van de Bourgogne. 127 ha Wijngaarden, verspreid over Côte de Nuits, Côte de Beaune en Côte Chalonnaise, waarvan 12 wijngaarden met Grand Cru classificatie, 25 met Premier Cru classificatie en 6 wijngaarden met een classificatie “Monopole”. Het domein wordt geleid door Erwan Faiveley, die het werk in de wijngaarden in eigen beheer houdt om zelf controle te hebben over de kwaliteit van de druiven. De handgeplukte oogst wordt met zorg naar gewelfde kelders uit de 19e eeuw gebracht, gelegen in Nuits-Saint-Georges. Om geweldige Bourgognes te maken, combineert Erwan Faiveley de principes van moderne oenologie met traditionele rijping in Frans eiken vaten. Dit alles draagt ertoe bij dat Faiveley wijnen een hoog aanzien hebben.

Domaine Faiveley "Clos de Corton Faiveley" Monopole 2014 MAGNUM

Bodem
Mergel en 'Ferruginous oolites'

Expositie
Gelegen in het dorpje Corton op een oostenlijke helling op een perceel van bijna 3 ha.

Leeftijd
De wijnstokken zijn aangeplant in 1932, 1956, 1965, 1971, 1976, 1977, 1981, 1987, 2002

Opbrengst
Rendement van ongeveer 25 HL/hectare

Oogst
Hand geplukte oogst.

Vinificatie
De oogst wordt eerst onderworpen aan een korte maceratie alvorens te worden gevinificeerd, deels in houten vaten in de vorm van een afgeknotte kegel. Na de pulpgisting van 18 dagen, gebruiken ze een verticale pers die voor een uitermate zuiver en kwaliteitsvol sap zorgt. Vervolgens rijpen de wijnen op eiken vaten in 19e-eeuwse gewelfde kelders, die de ideale omstandigheden bieden, gedurende 16 tot 18 maanden. De verhouding van nieuwe vaten die van jaar tot jaar kan variëren, vertegenwoordigt gemiddeld 50 % . Deze vaten, die afkomstig zijn van uitstekende kuipers, werden zorgvuldig geselecteerd om hun fijne korrel en licht toasty karakter.

Lekker bij
Sterke kazen, wild, kwartel en gebakken ganzelever.

  • Herkomst: Bourgogne, Frankrijk
  • Druivensoort: Pinot Noir
  • Inhoud: 75 CL
  • Smaaktype: Zwarte kersen, houttonen, kruidig en lange afdronk
  • Houdbaarheid: 2035-2040
  • Vinificatie: 18 maanden Franse eik waarvan 50% nieuw
  • Serveertemperatuur: 16 tot 18 graden
  • Glasadvies: bourgogne glas
  • Lekker bij: Sterke kazen, wild, gebakken ganzelever
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »