Domaine Michelot Meursault 'Genevrières 1er Cru' 2019
€105,00

Domaine Michelot Meursault 'Genevrières 1er Cru' 2019

Deze wijn is zeer karakteristiek voor een Meursault, met zowel zeer veel finesse als mineraliteit en weelderigheid, met een goede lengte, zonder te zwaar te zijn. ...Meer informatie

Toevoegen aan winkelwagen

Domaine Michelot Meursault 'Genevrières 1er Cru' 2019

Domein
Reeds 6 generaties lang is het domein eigendom van de familie Michelot. Het domein is nu meer dan 19 ha groot, inclusief een aantal prestigieuze 1er cru wijnen. Michelot kiest bewust voor het beperken van anti-ziektebehandelingen van de wijnstokken. Ze geven voorkeur aan een zorgvuldig gepland programma van ploegen om de grond gezond te houden. De oogst in de wijngaarden gebeurt door handmatige selectie van de beste druiven. Om hun onafhankelijkheid als teler en wijnmaker te behouden, maken ze ook geen deel uit van een georganiseerd systeem van organische wijnbouw.

Bodem
De bodem bestaat uit klei en kalksteen met een ondergrond uit puinhelling, lava of gesteente (witte kalksteen).

Expositie
De percelen die de appellatie Meursault Premier Cru Genevrières vormen, liggen in het hart van de Premier Cru heuvels. Zij maken gebruik van twee percelen halverwege de helling, tussen de 250 en 275 meter boven het zeeniveau. De eerste is gelegen inin het hart van de heuvels en de tweede aan de rand van Meursault Premier Cru Poruzot, aan de westzijde. Een regelmatige helling van 10% tot 25% zorgt voor een goede ligging. De wijnstokken zijn gericht naar het zuiden, zuidoosten en liggen 250 à 270meter boven het zeeniveau. De totale oppervlakte van de wijngaard is 77a.

Leeftijd
De leeftijd van de wijnstokken varieert van 20 tot 55 jaar.

Oogst
De oogst geschiedt grotendeels manueel en waar mogelijk soms machinaal. In de cuverie vindt er een manuele strenge selectie van de druiven plaats.

Vinificatie
De druiventrossen worden licht gekneusd, waarna een koude schilinweking van 6-12 uur volgt. Alcoholische fermentatie in houten vaten, gevolgd door 100% malolactische gisting. Rijping in houten barriques (15% nieuw hout) gedurende 10-12 maanden.Hierna nog 5-6 maanden rijping "sur lie" voor een garandeerde perfecte balans.

Lekker bij
Past goed bij ganzenlever, gevogelte, wit vlees en vette kazen.

  • Herkomst: Meursault, Bourgogne, Frankrijk
  • Druivensoort: Chardonnay
  • Inhoud: 75 CL
  • Smaaktype: veel finesse als mineraliteit en weelderigheid, met een goede lengte, zonder te zwaar te zijn.
  • Houdbaarheid:
  • Vinificatie: Malolactische vergisting, houtlagering 'sur lie'
  • Serveertemperatuur: 8 tot 10 graden
  • Glasadvies: Bourgogne glas
  • Lekker bij: ganzenlever, gevogelte, wit vlees en vette kazen
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »