Costaripa Molmenti 2017
€39,90

Costaripa Molmenti 2017

Verfijnde, exclusieve rosé uit Lombardije van 45 jaar oude stokken. Vol, rond en zacht. Geen rosé voor alledaags, verleidelijke neus van rood fruit, perzik en zoete specerijen. ...Meer informatie
  • Merk:Costaripa
  • Artikelnummer:E13
  • Beschikbaarheid: Op voorraad

Toevoegen aan winkelwagen

Costaripa Molmenti 2017

De Molmenti rosé van Costaripa komt uit Lombardije en kunnen we zonder meer het summum der rosé noemen. Het is een ongewone blend van groppello, marzemino, sangiovese en barbera, die aangeplant staan aan de westkant van het Gardameer. De oogst gebeurt met de hand, in de vroege ochtenduren, zodat het frisse karakter bewaard blijft. De kleur wordt verkregen door de saignée methode, een verfijnde methode om rosé te maken. Vervolgens vindt de alcoholische vergisting plaats in gebruikte tonneaux van 440 liter, waarin de wijn twee jaar verder rijpt. Daarna rijpt de wijn nog twee jaar op de fles alvorens 'ie op de markt komt. Het resultaat is een rosé waarvoor je even moet gaan zitten. De wijn is vol en rond met een verleidelijke neus van perzik, jasmijn, citrus en een snufje zoete specerijen dankzij de houtrijping.

Sinds 1936 heeft elke generatie bij Costaripa al haar inspanningen besteed aan het ontwikkelen van uitzonderlijk, vooruitstrevend en intuïtief vakmanschap. Binnen het familiebedrijf is de derde generatie aan het roer. Net als de dag van gisteren werken ze bij Costaripa aan precieze doelstellingen: de waardigheid van het harde zwoegen, het geduld om hun doelen te halen, de vooruitzichten om de grond voor te bereiden voor hun kinderen en kleinkinderen. Costaripa werkt met zeer geavanceerde methoden maar met respect voor het werken volgens oude traditie met de natuur en als een erfenis voor de nakomelingen.

Het wijnhuis Costaripa ligt in het hart van Valtènesi, in Moniga del Garda, omringd door wijngaarden.

De architectuur van het wijnhuis, zichtbaar vanaf de oever van het Gardameer, weerspiegelt het ontwerp van het omringende terrein en de natuurlijke materialen passen in het landschap en geven een naadloze indruk van totale harmonie.

  • Herkomst: Lombardije, Italië
  • Druivensoort: groppello, marzemino, sangiovese, barbera
  • Inhoud: 75 CL
  • Smaaktype: Verfijnde rosé, gestructureerd, vol en rond, knapperige frisheid en een weergaloze lengte.
  • Houdbaarheid: 5-8 jaar
  • Vinificatie: Zie omschrijving / info
  • Serveertemperatuur: 10-15 graden
  • Glasadvies: Bordeaux glas
  • Lekker bij: raviolo met burrata, verse tomaten en basilicum. Ook lekker bij risotto met groente, schelp- en schaaldieren of carpaccio van kalf.
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »