Comte Lafond Sancerre Grande Cuvée Blanc 2020
€46,95 €44,95

Comte Lafond Sancerre Grande Cuvée Blanc 2020

Comte Lafond is de voorvader van Baron Patrick de Ladoucette. Grootse Sancerre van een fantastische bourgondische wijnmaker. ...Meer informatie

Toevoegen aan winkelwagen

Comte Lafond Sancerre Grande Cuvée Blanc 2020

Ontdek de erfenis van Comte Lafond, de voorvader die de weg vrijmaakte voor Baron Patrick de Ladoucette. Deze historische figuur bracht een immense passie voor uitbreiding van wijngaarden met zich mee. Hoewel oorspronkelijk afkomstig uit Bourgogne, verwierf Comte Lafond al snel wijngaarden in het prestigieuze Sancerre. Hier zette Baron Patrick de Ladoucette de passie en ontwikkeling voort, resulterend in grootse Sancerre-producties. Twee unieke cuvées werden geboren: de La Grande Cuvée Comte Lafond en de La Grande Cuvée Comte Lafond Rouge. Deze iconische wijnen belichamen alles wat deze wijnregio te bieden heeft.

De druiven gedijen op de steile hellingen rondom de befaamde dorpen Chavignol, Bué, Maimbray, Amigny, Verdigny en Sancerre zelf. Deze wijngaarden herbergen wijnstokken van minstens 40 jaar oud. Met zorg worden alleen de zuidelijke en zuidwestelijke percelen geselecteerd voor de teelt. Na de eerste gisting krijgt de wijn vijf tot acht maanden rust op de "lie" (droesem). Deze behandeling laat het pure en elegante karakter van de wijn nog dieper schitteren.

Deze Sancerre betovert de zintuigen met geuren van kruisbessen en citrus, onthult zich sappig en elegant. De wijn prikkelt met frisse zuren en gelaagde aroma's die een subtiel complex weven. Uniek in zijn klasse, is deze wijn een waar genot om simpelweg van te genieten.

Verrijk uw ervaring door deze Sancerre te combineren met kreeft, de traditionele geitenkaas uit Chavignol, en geniet eveneens van zijn prachtige samenspel met heerlijk gevogelte. Laat u betoveren door de kunst van Comte Lafond Sancerre Grande Cuvée Blanc 2020, een waar meesterwerk van Baron Patrick de Ladoucette.

  • Herkomst: Loire Frankrijk
  • Druivensoort:
  • Inhoud: 75 CL
  • Smaaktype:
  • Houdbaarheid:
  • Vinificatie:
  • Serveertemperatuur:
  • Glasadvies:
  • Lekker bij:
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »