Cheverny du Salvard Le Vieux Clos 2016
€12,00 €10,95

Cheverny du Salvard Le Vieux Clos 2016

Uit de loire vonden wij een uitbundige Cheverny met het grassige van de sauvignon. Kleine toevoeging van chardonnay. Stuivend citrus en aangenaam kruisbessen. Een elegante droge en frisse wijn. ...Meer informatie
  • Beschikbaarheid: Op voorraad

In winkelwagen

Cheverny du Salvard Le Vieux Clos 2016
Het gebiedje Cheverny bevindt zich in de noordoosthoek van Touraine, niet ver van Blois. Hier worden heerlijke, fris fruitige wijnen geproduceerd. Cheverny onderscheidt zich voornamelijk met de chardonnaydruif. Voor wijnen met deze herkomstbenaming mag namelijk maar 60% tot 85% sauvignon blanc worden gebruikt, de rest moet chardonnay zijn, waardoor de wijnen wat voller en complexer zijn. 
Een klassieke blend van deze streek, Sauvignon blanc en Chardonnay. De sauvignon druif is een van de grote successen van de Loirestreek. Vooral Pouilly-Fumé en Sancerre hebben er natuurlijk naam mee gemaakt, maar hier, iets meer naar het westen, gedijt deze druif ook uitstekend. Maar het is hier iets warmer dan stroomopwaarts, en daarom kan ook de chardonnay hier goed rijpen. Er wordt dan ook een klein beetje (15%) chardonnay toegevoegd, om de sauvignon mooi af te ronden. Maar de sauvignon blijft het karakter van de wijn uiteraard bepalen, zeker in de Geur. De wijn wordt –uiteraard- gemaakt zonder houtrijping, op roestvrij staal. Door een rijping op de lie, de dode gistcellen, krijgt de wijn een mooi rijk en vol karakter. 

Cheverny du Salvard Le Vieux Clos 2016
Een uitbundige Cheverny met het grassige van de sauvignon. Klein toevioeging van chardonnay. Stuivend citrus en aangenaame kruisbessen. Een elegante droge en frisse wijn.

Cheverny du Salvard Le Vieux Clos en gerechten
Bij wijn en spijs combineert de wijn mooi bij Geitenkaas, Gravad lax en de Oosterse keuken.

domaine-du-salvard-delaille-cheverny 

  • Herkomst: Frankrijk
  • Druivensoort: Sauvignon blanc en 10% Chardonnay
  • Inhoud: 75 CL
  • Smaaktype: fris en fruitig
  • Houdbaarheid: 0-3
  • Vinificatie: roestvrij stalen tanks
  • Serveertemperatuur: 8-10
  • Glasadvies: Bordeaux glas
  • Lekker bij: Bij wijn en spijs combineert de wijn mooi bij Geitenkaas, Gravad lax en de Oosterse keuken.
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen