Château de La Chaize Brouilly 2019
€17,45

Château de La Chaize Brouilly 2019

Deze wijn is licht robijn rood met een paarse gloed. In de neus intense aroma’s van rood fruit, geplette aardbeien en rijpe kers met verfijnde aroma’s van bloemen en specerijen. De smaak is goed in balans met fluweelzachte tannines. ...Meer informatie

Toevoegen aan winkelwagen

Château de La Chaize Brouilly 2019

Brouilly is één van de grotere Cru’s en is gelegen in het meest zuidelijke deel van de Beaujolais, de wijngaarden van deze wijn liggen in de directe omgeving van het Château en zijn geworteld in een voornamelijk granieten bodem. De stress die deze bodem de gemiddeld 30 jaar oude wijnranken geeft, zorgt voor een explosie van smaak en hoge kwaliteit druiven.

Chateau de la Chaize dateert al uit 1676 en werd gedurende 3 eeuwen bewoond door de familie de La Chaize d’Aix. De eerste bewoner was Jean-Francois de la Chaize d’Aix, broer van de beroemde Pierre Lachaize die biechtvader was van Louis XIV. Jean-Francois was de luitenant van de koning in Beaujeu, zoals de Beaujolais in die tijd heette. Het chateau werd gebouwd door Mansart, de architect van het Versailles paleis, als een klassiek 17de eeuws kasteel compleet met Franse tuinen en wijngaarden en een van mooiste 17de eeuwse estates van Frankrijk. In 2017 kocht Christophe Gruy en zijn familie Chateau de la Chaize, ondernemer in Lyon. Deze nieuwe zeer ambitieuze eigenaars trokken voor de renovatie van het ch teau de hoofd architect van de “French Historical Monuments” aan die ook verantwoordelijk was voor de restauratie van o.a. de Villa Medici in Rome. Het chateau werd door hen geheel in oude glorie hersteld. Ook investeerden zij onmiddellijk in de bijbehorende wijngaarden en zetten de conversie naar biologische wijnbouw in gang. Wijnmaker is Boris Gruy, neef van Christophe Gruy. Oorspronkelijk bezat Ch teau de la Chaize 99 ha Brouilly wijngaarden waarmee het al tot de grootste estates in de regio behoorde. De familie Gruy heeft de wijngaarden nog eens uitgebreid met 40 ha in de C te de Brouilly en Fleurie met de ambitie om nog verder te groeien. De druiven worden met de hand geplukt, gesorteerd en geselecteerd en ieder perceel wordt apart geanalyseerd en ge dentificeerd om zoveel mogelijk het eigen karakter tot uitdrukking te laten komen in de wijnen. Niet alleen het chateau maar ook de wijnen zijn een plaatje.

Chateau de la Chaize

  • Herkomst: Brouilly, Beaujolais, Frankrijk
  • Druivensoort: Gamay Noir
  • Inhoud: 75 CL
  • Smaaktype: licht en fruitig
  • Houdbaarheid: 3-5 jaar
  • Vinificatie: 50% in RVS tanks, 50% in houten foudres
  • Serveertemperatuur: 16-18 graden, maar ook licht gekoeld lekker
  • Glasadvies: Bordeaux glas
  • Lekker bij: Lekker bij in citrus gemarineerde kip
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »