Celler Pasanau Priorat La Morera de Montsant 2014 Eigen Import
€22,50

Celler Pasanau Priorat La Morera de Montsant 2014

Krachtiger dan zijn broertje Ceps Nous uit Priorat. Veel Grenache en een stevige houtlagering van 12 maanden. Een dijk van een wijn voor wie van een stevig glas houdt. ...Meer informatie

In winkelwagen

Celler Pasanau Morera de Montsant 2014

Een rijke blend van 50% grenache aangevuld met merlot, cabernet franc, cabernet sauvignon en carignan.

Na een vergisting van 22 dagen en een vatrijping van 22 maanden op franse eik wordt deze wijn gebotteld. Voor zijn release krijgt de wijn nog minimaal 1 jaar flesrijping.

Open gerust een aantal uren van tevoren, zelfs karaferen is goed voor de wijn.

Het Domein Celler Pasanau

Celler Pasanau is een kleine familiewijnmakerij die zich toelegt op de productie van wijnen met persoonlijkheid die het karakter laten zien van de wijngaarden waar ze vandaan komen. Llicorella- en steengoedbodems ontstaan door erosie van de conglomeraatrotsen van de Sierra de Montsant. Dit fantastische domein streeft ernaar dat elk van zijn wijnen het terroir uitdrukt waarvan het komt.

Geschiedenis

Al eeuwenlang verbouwt de familie Pasanau druiven voor de productie van wijnen. Aan het eind van de 19de eeuw werden alle wijnstokken vernield door de alles verwoestende phyllocera bacterie. Het was grootvader Joan Pasanau die de gronden van het domein opnieuw beplantte. In de jaren tachtig werd het beheer van het domein overgegeven aan kleinzoon Ricard. Het begin van de expansie. Dit kleine familiebedrijf produceert momenteel ongeveer 40000 flessen met bestemming Spanje en andere landen. Er komen jaarlijks ongeveer 1200 flessen via wijnig.nl naar Nederland.

Locatie

Het overgrote deel van de wijngaarden bevindt zich op de gronden van gemeente La Morera de Monsant in het hart van de DOC Priorat.

De wijnstokken zijn ingeplant op een zeer gevarieerde bodem variërend van een leisteen ondergrond genaamd “Licorella” tot de kalksteengronden aan de voet van de Monsant. Resultaat: zeer diverse wijnen.

De wijngaarden bevinden zich in zowel de zonnige 400 meter hoge vallei als op koelere hoogte van 700 meter. Een eigen microklimaat variërend van warmer tot koel.

De wijngaarden

In de verschillende wijngaarden wordt biologisch gewerkt met zo weinig als mogelijk pesticides en zwavel.

 

  • Herkomst: Priorat, Spanje
  • Druivensoort: Grenache, Merlot, Cabernet Franc en Sauvignon, Carignan
  • Inhoud: 75 CL
  • Smaaktype: Vol, rijk, hout, intens lange afdronk
  • Houdbaarheid:
  • Vinificatie: 22 maanden franse eik
  • Serveertemperatuur: 16-18 graden
  • Glasadvies: Bordeaux glas
  • Lekker bij: Vleesgerechten, kazen en stevige tapas
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »