Celler Pasanau Priorat El Vell Coster 2012
€39,75

Celler Pasanau Priorat El Vell Coster 2012

Top priorat van overwegend Carignan druiven afkomstig van 75 jaar oude stokken. Een waar feest voor de liefhebber van Spaanse wijnen met kracht en elegantie. ...Meer informatie

In winkelwagen

Celler Pasanau El Vell Coster 2012

Een prachtige blend van voornamelijk Carignan druiven en een beetje Grenache. Allemaal afkomstig van oude wijnstokken van meer dan zestig jaar oud.

Kortere vatrijping dan La Planeta: 20 maanden op Franse Eik.

Elegante wijn die lucht kan gebruiken maar niet noodzakelijk gekarafeerd moet worden

Het Domein Celler Pasanau

Celler Pasanau is een kleine familiewijnmakerij die zich toelegt op de productie van wijnen met persoonlijkheid die het karakter laten zien van de wijngaarden waar ze vandaan komen. Llicorella- en steengoedbodems ontstaan door erosie van de conglomeraatrotsen van de Sierra de Montsant. Dit fantastische domein streeft ernaar dat elk van zijn wijnen het terroir uitdrukt waarvan het komt.

Geschiedenis

Al eeuwenlang verbouwt de familie Pasanau druiven voor de productie van wijnen. Aan het eind van de 19de eeuw werden alle wijnstokken vernield door de alles verwoestende phyllocera bacterie. Het was grootvader Joan Pasanau die de gronden van het domein opnieuw beplantte. In de jaren tachtig werd het beheer van het domein overgegeven aan kleinzoon Ricard. Het begin van de expansie. Dit kleine familiebedrijf produceert momenteel ongeveer 40000 flessen met bestemming Spanje en andere landen. Er komen jaarlijks ongeveer 1200 flessen via wijnig.nl naar Nederland.

Locatie

Het overgrote deel van de wijngaarden bevindt zich op de gronden van gemeente La Morera de Monsant in het hart van de DOC Priorat.

De wijnstokken zijn ingeplant op een zeer gevarieerde bodem variërend van een leisteen ondergrond genaamd “Licorella” tot de kalksteengronden aan de voet van de Monsant. Resultaat: zeer diverse wijnen.

De wijngaarden bevinden zich in zowel de zonnige 400 meter hoge vallei als op koelere hoogte van 700 meter. Een eigen microklimaat variërend van warmer tot koel.

De wijngaarden

In de verschillende wijngaarden wordt biologisch gewerkt met zo weinig als mogelijk pesticides en zwavel.

  • Herkomst: Priorat, Spanje
  • Druivensoort: Carignan en Grenache
  • Inhoud: 75 CL
  • Smaaktype: Vol, rijk, hout, intens lange afdronk
  • Houdbaarheid: 2035-2040
  • Vinificatie: 20 maanden Franse eik
  • Serveertemperatuur: 16 tot 18 graden
  • Glasadvies: Bordeaux glas
  • Lekker bij: Vleesgerechten, kazen en stevige tapas
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Ook nu leveren wij onverminderd door. . . Verbergen