Celler Pasanau  Priorat Ceps Nous 2017 Eigen Import
€17,50

Celler Pasanau Priorat Ceps Nous 2017

Priorat zoals het bedoeld is. De instap wijn van Celler Pasanau gemaakt van voornamelijk Grenache druiven.
Zes maanden houtrijping op Franse eik. ...Meer informatie

In winkelwagen

Celler Pasanau Priorat Ceps Nous 2017

Een mooie blend van Grenache, Merlot en Syrah. De wijnstokken van deze wijn zijn ongeveer 20 jaar oud.

Na een fermentatie van 26 dagen, een vatrijping van zes maanden en zes maanden flesrijping wordt deze basiswijn van Celler Pasanau in de verkoop gebracht.

Een mooi krachtige wijn die voor het schenken zeker lucht nodig heeft. Een perfecte partner voor mooie vleesgerechten en kazen.

Het Domein Celler Pasanau

Celler Pasanau is een kleine familiewijnmakerij die zich toelegt op de productie van wijnen met persoonlijkheid die het karakter laten zien van de wijngaarden waar ze vandaan komen. Llicorella- en steengoedbodems ontstaan door erosie van de conglomeraatrotsen van de Sierra de Montsant. Dit fantastische domein streeft ernaar dat elk van zijn wijnen het terroir uitdrukt waarvan het komt.

Geschiedenis

Al eeuwenlang verbouwt de familie Pasanau druiven voor de productie van wijnen. Aan het eind van de 19de eeuw werden alle wijnstokken vernield door de alles verwoestende phyllocera bacterie. Het was grootvader Joan Pasanau die de gronden van het domein opnieuw beplantte. In de jaren tachtig werd het beheer van het domein overgegeven aan kleinzoon Ricard. Het begin van de expansie. Dit kleine familiebedrijf produceert momenteel ongeveer 40000 flessen met bestemming Spanje en andere landen. Er komen jaarlijks ongeveer 1200 flessen via wijnig.nl naar Nederland.

Locatie

Het overgrote deel van de wijngaarden bevindt zich op de gronden van gemeente La Morera de Monsant in het hart van de DOC Priorat.

De wijnstokken zijn ingeplant op een zeer gevarieerde bodem variërend van een leisteen ondergrond genaamd “Licorella” tot de kalksteengronden aan de voet van de Monsant. Resultaat: zeer diverse wijnen.

De wijngaarden bevinden zich in zowel de zonnige 400 meter hoge vallei als op koelere hoogte van 700 meter. Een eigen microklimaat variërend van warmer tot koel.

De wijngaarden

In de verschillende wijngaarden wordt biologisch gewerkt met zo weinig als mogelijk pesticides en zwavel.

Alle werk in de wijngaarden gebeurd met de hand. De enige hulp komt van ezels die zowel bij het snoeiwerk als de pluk voor het transport zorgen.

Door de unieke ligging is het gebruik van mechanische hulpmiddelen onmogelijk.

 

  • Herkomst: Priorat, Spanje
  • Druivensoort: Grenache, Merlot, Syrah
  • Inhoud: 75 CL
  • Smaaktype: Vol, rijk, hout, intens lange afdronk
  • Houdbaarheid: 2028
  • Vinificatie: Frans eik met battonage
  • Serveertemperatuur: 16 tot 18 graden
  • Glasadvies: Bordeaux glas
  • Lekker bij: Vleesgerechten, kazen en stevige tapas
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Ook nu leveren wij onverminderd door. . . Verbergen