Capucine Rosé - Sud de France 2017 Van de Befaamde wijnmaker Olieux Romanis!
€8,75 €7,99

Capucine Rosé - Sud de France 2017

Frisse en zuivere rosé met in de aanzet kleine bosaardbeitjes. In de lengte veel fraicheur met op het eind toch dat kleine vetje wat kenmerkend is voor de rosé's van dit huis. ...Meer informatie
  • Beschikbaarheid: Iets langere levertijd. Voor meer informatie mail ons op info@wijnig.nl

Iets langere levertijd. Voor meer informatie mail ons op info@wijnig.nl

 Capucine Rosé - Sud de France 2017

De Languedoc is in potentie één van de meest interessante wijngebieden ter wereld. Het terroir gecombineerd met de klimatologische omstandigheden staan garant voor het maken van wijnen van kwalitatief zeer hoog gehalte. Château Ollieux Romanis in de Corbières is hiervan het sprekende bewijs. De kwaliteit is in de afgelopen 12 jaar gestegen tot Grand Cru niveau. De wijnen worden op moderne manier gemaakt maar met veel respect voor traditie, ambacht en in het bijzonder de natuur. Zo zijn er bijvoorbeeld onlangs 600 schapen gekocht die zorgen voor de natuurlijke bemesting en die het onkruid tussen de wijnstokken uit grazen. Er wordt op een zo hoog mogelijk biologisch niveau gewerkt.

 Als u in Zuid Frankrijk in een toprestaurant om wijnadvies vraagt is de kans heel groot dat u één van de wijnen van Ollieux Romanis geadviseerd wordt. De Boutenac heuvel, waar het Château op ligt, is dan ook het beste terroir van de streek. De grond bestaat uit mediterrane rode klei en zandsteen. De eerste wijnstokken werden aangeplant in de 11e eeuw. Het Château is in de loop der tijden in bezit van diverse families geweest en heeft een tijd deel uitgemaakt van de Abdij van Fontfroide. Nu is het wijngoed één van de grootste privébezittingen in Corbières en in handen van de familie Bories. De gedreven Pierre Bories experimenteert met diverse technieken en legt zich, naast het zoveel mogelijk geheel biodynamisch te werken, toe op het produceren van de beste wijnen in de Corbières. De oogst wordt voor 80% met de hand geplukt wat voor een wijngoed van 130 ha vrij uniek is.

Capucine Rosé - Sud de France 2017

Frisse en zuivere rosé met in de aanzet kleine bosaardbeitjes. In de lengte veel fraicheur met op het eind toch dat kleine vetje wat kenmerkend is voor de rosé's van dit huis.

Capucine Rosé - Sud de France 2017

Heerlijk bij de bbq, garnalen, zalm en salades of zo voor op het terras.

Gerelateerde afbeelding

 

 

  • Herkomst: Frankrijk
  • Druivensoort: Grenache Gris 35 % Cinsault 30 % Grenache Noir 35 %
  • Inhoud: 75 CL
  • Smaaktype: Fris en fruitig
  • Houdbaarheid: 0-2
  • Vinificatie: rvs en oude wijnstokken
  • Serveertemperatuur: 8 graden
  • Glasadvies: Bordeaux glas
  • Lekker bij: Heerlijk bij de bbq, garnalen, zalm en salades of zo voor op het terras.
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


Petra Geplaatst op 29 Juni 2018 at 12:13

Een fles geprobeerd, nou en daar hebben we van genoten een mooie sappige Rose. Goede prijs kwaliteit verhouding die voor deze wijn dik in orde zijn.


5 sterren gebaseerd op 1 beoordelingen Uw review toevoegen