Bodegas Roda Cirsion 2016
€219,95

Bodegas Roda Cirsion 2016

Het Nec Ultra Plus van Bodegas Roda uit Rioja; Cirsion. De wijn is groots, maar nooit overdreven. Volumineus, maar ook luchtig. Breed en tegelijkertijd ook lang. Een geweldige wijn van een buitengewone jaargang. ...Meer informatie

Toevoegen aan winkelwagen

Bodegas Roda Cirsion 2016

Het Spaanse Bodegas Roda is één van de meest representatieve wijnhuizen in Rioja Alta. Dankzij hun innovatieve visie en filosofie behoort het wijnhuis inmiddels tot de top van de wijnproducenten.

Eind jaren tachtig richtten Mario Rotllant en Carmen Daurella samen Bodegas Roda op en vestigden zich in de legendarische stationswijk van de stad Haro. Ze waren vastbesloten de wijnwereld te veroveren met een nieuw concept. Hun filosofie was revolutionair vanwege het moderne concept, hun visie op de wijnbouw en de nadruk op het belang van oude wijngaarden.

In 1992 bracht Bodegas Roda haar eerste jaargang op de markt, sindsdien heeft kwaliteit in alle stadia van productie de hoogste prioriteit. Bodegas Roda cultiveert 120 hectare aan top Rioja wijngaarden, waarvan 70 hectare eigen wijngaarden welke allen zijn aangekocht na intensief onderzoek naar terroir en ecosystemen. De wijngaarden zijn verspreid over verschillende ecosystemen die variëren van hoogtes van 380 meter tot 650 meter boven zeeniveau. Ieder jaar worden enkel de beste druiven met de hand geselecteerd en geoogst om zo de hoogste kwaliteit te kunnen waarborgen. Er wordt gebruik gemaakt van oude wijnstokken tussen de 30 en 90 jaar, geheel zonder gebruik van pesticiden en met oog voor de natuurlijke omgeving.

De wijn rijpt 8 maanden in 100% nieuwe Franse eiken vaten. De kleur is diep rood. De neus intens, complex met rokerige aroma's en hinten van vochtige aarde, zwart fruit, maar ook wat rood fruit en iets floraals. De smaak is krachtig, volumineus, delicaat en heeft al zeer fijne tannines. Ook aroma's van zoethout, chocolade, munt en karamel gevuld met frisheid. Een prachtige body met de frisheid van het fruit in de afdronk. De wijn is groots, maar nooit overdreven. Volumineus, maar ook luchtig. Breed en tegelijkertijd ook lang. Een geweldige wijn van een buitengewone jaargang.

  • Herkomst: Rioja Alta Spanje
  • Druivensoort: Graciano en Tempranillo
  • Inhoud: 75 CL
  • Smaaktype: Complex, krachtig en elegant
  • Houdbaarheid: 2036
  • Vinificatie: Eiken houten vaten
  • Serveertemperatuur: 16 tot 18 graden
  • Glasadvies: Bordeaux glas
  • Lekker bij:
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »