Bodega Son Mayol Grand Vin 2018
€109,95

Bodega Son Mayol Grand Vin 2018

Topwijn uit Mallorca! De Grand Vin is de parade (Black Angus) koe van Son Mayol en komt voornamelijk van de wat hoger gelegen wijngaarden van het huis. ...Meer informatie

Toevoegen aan winkelwagen

Bodega Son Mayol Grand Vin 2018

De Grand Vin is de parade (Black Angus) koe van Son Mayol en komt voornamelijk van de wat hoger gelegen wijngaarden van het huis. In dezelfde traditie als Mouton Rotschild worden de labels elk jaar door een andere kunstenaar gemaakt, voor de vintage 2018 is deze eer toe bedeeld aan Dan Eidenbenz die een ode heeft gemaakt aan Patrick Léon.

Diep donker paars in kleur met een robijnrode zweem. In de neus veel fruit aroma's zoals rode kersen, aalbessen, braam en cassis gecombineerd met wat meer getoaste aroma's zoals cacao, walnoot en eiken hout. In de smaak een mooi balans tussen de fruit- en toast aroma's met elegante tannines die voor een fijne, lange afdronk zorgen.

De bodega werd begin 2016 in gebruik genomen. De wijnmakerij inclusief bijbehorende faciliteiten zijn ontworpen door de beroemde Spaanse architect Javier Campos. Het doel tijdens de ontwerpfase was om de gehele bodega harmonieus in het landschap van de Tramuntana-heuvels van Mallorca te laten passen. Son Mayol is gelegen in een vallei en beslaat bijna 60 hectare aan wijngaarden, verspreid over 35 locaties. Blootgesteld aan alle vier de windstreken zorgt dit voor een wisselend microklimaat van zon, wind en regen; dit alles draagt bij aan de kwaliteit van het terroir en resulteert in totaal verschillende wijnen – zelfs met dezelfde druivensoorten.

Vinificatie 1 maand in grote Eiken houten vaten
Lagering 100% op eikenhouten vaten

Lagering omschrijving 35% in nieuw Eiken houten vaten, 65% in gebruikte Eiken houten vaten, totaal 14 maanden rijping voor botteling

  • Herkomst: Mallorca, Spanje
  • Druivensoort: 60% Merlot 40% Cabernet Sauvignon
  • Inhoud: 75 CL
  • Smaaktype: Krachtig, vol, complex en rijp
  • Houdbaarheid: 15 - 20 jaar
  • Vinificatie:
  • Serveertemperatuur: 16-18 graden
  • Glasadvies: Bordeaux glas
  • Lekker bij: diverse roodvleesgerechten, wild, stoofpotten en belegen kazen.
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »