3 wijnen die je altijd in huis moet hebben

  • Geplaatst op
  • Door Nadien de Visser
  • 0
3 wijnen die je altijd in huis moet hebben

Welke drie wijnen moet je eigenlijk altijd in huis hebben? Nadien de Visser weet er wel drie, namelijk een flesje bubbels, een 'gruvy' en de primitivo.

Bubbels

Het was Coco Chanel die ooit zei: ‘I only drink Champagne on two occasions. When I am in love and when I am not’. Dat alleen al is reden genoeg om altijd een fles in huis te hebben, maar er is meer… Ik ken geen andere wijn die zo multi-inzetbaar is als Champagne. Van ontbijt (denk: mimosa’s) tot begeleider van hoofdgerechten. Champagne kan altijd, mits je het goed combineert. Het codewoord is balans. Champagne houdt niet van teveel: niet té bitter, te zuur of te pittig. Als je dat onthoudt, zit je goed. Zorg dat je altijd een fles koud hebt staan.

 

Om budget-wise ook nog een beetje uit te komen, kun je het ook eens afwisselen met een goede prosecco. Die uit Valdobbiadene bijvoorbeeld, een subregio waar de betere prosecco’s vandaan komen. Een heerlijke bubbel om de woensdag of het weekend mee te vieren.

 

TIP: Meng ½ champagne (of prosecco) met ½ jus d’orange voor de lekkerste mimosa’s. Heerlijk bij de zondag brunch. 

Mimosa


Grüner Veltliner

Toegegeven, ik heb een persoonlijke zwak voor deze druif. De grüner veltliner, gruvy in de volksmond, kent zijn oorsprong in Oostenrijk. Hier maakt Bernard Ott er een  fantastische wijn van. Fris, fruitig en sappig. In de afdronk vind je een klein pepertje, waardoor het de perfecte wijn is om de smaakpapillen wakker te schudden. Het ultieme aperitief, maar kan ook prima als begeleider van bijvoorbeeld salades, gevogelte, kaasfondue en visgerechten.

 

Lees ook eens de reviews van andere Wijnig-bestellers – dit is een wijn waar je alleen maar meer van wilt…
 


Primitivo

Onverwachts bezoek op de stoep, die ook nog eens mee willen eten? Tover een grote pan spaghetti bolognese en een fles primitivo op tafel! Succes gegarandeerd. Primitivo is dé druif uit het Italiaanse Apulië, de streek beter bekend als de hak van de laars. Het is een druif die vroeg rijpt. Plant je die ook nog eens in het warme zuiden, dan kun je wel raden wat dat betekent: vol, zondoorstoofd en fruitig. Je proeft de Zuid-Italiaanse warmte terug in de wijn. Ook zonder spaghetti een heerlijke (borrel-)wijn!


Bernhard Ott


-

Nadien




Ik ben Nadien de Visser, wijnliefhebber pur sang. Ooit begonnen door een  studie in Frankrijk en bij thuiskomst Le Club des Vins opgericht. Dé plek om je wijnkennis bij te spijkeren. Ondertussen SWEN-3 behaald en onderweg naar de vinologenopleiding.

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.