Barone Ricasoli 'Castello di Brolio' DOCG 2011 91/100 Punten
€42,90 €34,99

Barone Ricasoli 'Castello di Brolio' DOCG 2011

Bekroonde top Chianti met een geur van rood fruit zoals kersen en frambozen. De smaak is intens en krachtig met veel fruit. Ook zijn er hints van kruiden te ontdekken. Gemaakt van oude stokken, dus veel concentratie. ...Meer informatie
  • Beschikbaarheid: Op voorraad


Barone Ricasoli 'Castello di Brolio' DOCG 2011

Wine Spectator: 91 / 100 punten

De naam Barone Ricasoli is sinds 1141 met wijn verbonden. Daarmee is Ricasoli één van de oudste wijnhuizen van Italië en tevens één van de vier oudste wijndomeinen in de wereld die, sinds de oprichting, nog steeds door familie geleid wordt. In 1690 werd het eerste vat wijn verkocht aan rijke kooplui uit Amsterdam. In 1841 formuleerde Baron Bettino Ricasoli de ideale druivensamenstelling voor de Chianti wijnen. Zijn recept werd in 1963 door het Chianti consortium overgenomen en de Chianti DOCG was geboren. De wijgaarden zijn gelegen in het Chianti Classico gebied en beslaan ca. 240 ha. Het totale domein is 1200 ha. De huidige baron is de 32e generatie die het bedrijf leidt. Deze schat aan ervaring is te herkennen in hun unieke wijnen.

Barone Ricasoli 'Castello di Brolio' DOCG 2011
Bekroonde top Chianti met een geur van rood fruit zoals kersen en frambozen. De smaak is intens en krachtig met veel fruit. Ook zijn er hints van kruiden te ontdekken. Gemaakt van oude stokken, dus veel concentratie.

Barone Ricasoli 'Castello di Brolio' DOCG en gerechten
Lekker bij gegrild vlees, stevige harde kazen, pasta met vleessaus en wild
 Barone Ricasoli

  • Herkomst: Italie, Toscane
  • Druivensoort: Sangiovese
  • Inhoud: 75 CL
  • Smaaktype: Vol en krachtig
  • Houdbaarheid: 2-10 jaar
  • Vinificatie: Voor deze Chianti Classico wijn worden de druiven gebruikt van de oudere wijnstokken. Hierdoor is de opbrengst lager, maar neemt de kracht en diepte van de wijn toe. De druiven worden laat in het seizoen geoogst. De eerste gisting van de wijn duurt lang;
  • Serveertemperatuur: 16-18 graden
  • Glasadvies: Bordeaux glas
  • Lekker bij: gegrild vlees, stevige harde kazen, pasta met vleessaus en wild
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen