Ruggeri Corsini Barbera d'Alba DOC Superiore "Armujan" 2017 (0,375l)
€12,50

Ruggeri Corsini Barbera d'Alba DOC Superiore "Armujan" 2017 (0,375l)

Een droge rode wijn, dé signature wijn van Ruggeri Corsini, door veel wijnkenners geprezen. Met zwarte bessen, pruimen, een vleugje kaneel en peper. ...Meer informatie

Toevoegen aan winkelwagen

Ruggeri Corsini Barbera d’Alba DOC Superiore “Armujan” 2017 (0,375L)

Afkomstig van 1.8 hectare met zeer oude wijnstokken (60-70 jaar), handgeplukt en tenminste 18 maanden opgevoed op Franse eikenhouten barriques en grotere vaten van Slavonisch eikenhout. Deze wijn is, samen met de Barolo Bussia de trots van het wijnhuis, en wordt door wijnkenners uit de hele wereld geprezen. Veel diepgang met tonen van zwarte bessen, pruimen, aardbeien en een vleugje kaneel en groene peper. Net als de Barolo een stevige wijn met 15% alcohol, die desalniettemin zijn frisse fruitigheid behoudt. Combineert uitstekend met pasta’s, risotto en vleesgerechten. Een goede houdbaarheid van 8-10 jaar.

Over het wijnhuis Ruggeri Corsini

In de Langhe, een heuvelachtige streek in de provincie Cuneo in de Piëmonte, profiteren de wijngaarden van een zonnig en mild klimaat. Het is de streek van de wereldberoemde Nebbiolo druif, die natuurlijk gebruikt wordt voor de Barolo, de ‘koning onder de wijnen, en de wijn van koningen’. Maar de Langhe is meer dan alleen Barolo.

De wijnmakers van Podere Ruggeri Corsini maken sinds ruim 25 jaar met grote passie prachtige wijnen, waarbij aandacht voor kwaliteit, diversiteit en duurzaamheid hand in hand gaan. Naast de traditionele wijnen voor de Langhe, Barolo, Barbera d’Alba en de Dolcetto d’Alba, experimenteren ze succesvol met andere druivenrassen, zoals de Pinot Noir, de Chardonnay maar ook de relatief jonge Albarossa. Daarmee biedt dit wijnhuis een breed palet aan kwaliteitswijnen. Volle, complexe en tongstrelende Barolo’s die met elk jaar beter lijken te worden, Dolcetto’s die het glas uitstuiven van fris enthousiasme en de zeer robuuste, stevig alcoholische maar o zo zachte Albarossa. Een wijnhuis voor koningen en gelukkig ook voor gewone stervelingen!

  • Herkomst:
  • Druivensoort:
  • Inhoud: 37.5 CL
  • Smaaktype:
  • Houdbaarheid:
  • Vinificatie:
  • Serveertemperatuur:
  • Glasadvies:
  • Lekker bij:
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »