Argiolas Iselis Rosso 2017
€19,95

Argiolas Iselis Rosso 2017

Met deze Iselis bewijst het huis Argiolas dat rode wijnen van Sardinië ook elegant en verfijnd kunnen zijn. Blend van monica, carignano, bovale sardo. ...Meer informatie

In winkelwagen

Argiolas Monica de Sardegna Superiore doc "Iselis" 2017

Net als elders in Italië vinden we op Sardinië bijzondere, eigen druivenrassen, die perfect geschikt zijn voor het mediterrane klimaat van dit mooie eiland. Door hier goed gebruik van te maken, kunnen eigenzinnige wijnen worden gemaakt die het terroir en het klimaat perfect tot uitdrukking brengen. Argiolas is een van de bedrijven die zich hier met veel succes op toelegt.

Bij de rode Iselis wordt gewerkt met de lokale druif monica, aangevuld met nog wat kleine hoeveelheden carignano, de druif die we kennen als carignan, en bovale sardo.

De druiven staan aangeplant in de regio Serdiana, in het zuidoostelijke deel van het eiland. We vinden hier een ondergrond die bestaat uit afzettingen van verweerd marmer, met een hoog kalkgehalte. De temperaturen wisselen flink tussen dag en nacht, zodat de wijn een mooi aromatisch karakter krijgt.

Onder invloed van de kalkrijke ondergrond kan deze rode wijn tegelijk ook fris en spannend van karakter blijven. Na een gisting van een kleine twee weken op de schillen ondergaat de wijn een rijping op barrique gedurende 12 maanden. Dat rondt hem perfect af, zonder dat het ten koste gaat van het fruit.

  • Herkomst: Sardinië
  • Druivensoort: monica, carignano, bovale sardo.
  • Inhoud: 75 CL
  • Smaaktype: Krachtige rode wijn met mooie fruittonen
  • Houdbaarheid: 2025
  • Vinificatie: Eiken houten vaten
  • Serveertemperatuur: 14-18 graden
  • Glasadvies: Bordeaux glas
  • Lekker bij: Ideaal bij toast met tapenade en stukjes parmezan, lamskotelet van de grill, belegen kazen.
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »