Marchesi Antinori Pèppoli Chianti Classico 2021
€23,85

Marchesi Antinori Pèppoli Chianti Classico 2021

Traditionele Chianto Classico van Antinori. Houtgerijpte blend van Merlot, Syrah en Sangiovese. Prachtige begeleider van stevige vleesgerechten en harde kazen ...Meer informatie

Toevoegen aan winkelwagen

Marchesi Antinori

De familie Antinori maakt al meer dan zes eeuwen wijn. Met respect voor de tradities van het Toscaanse land houden al 26 opeenvolgende generaties Antinori zich hiermee persoonlijk bezig. Sinds de jaren zeventig van de vorige eeuw zwaait markies Piero Antinori de scepter over de onderneming, bijgestaan door zijn drie dochters: Albiera, Allegra en Alessia. Kwaliteit, traditie, passie en instinct zijn de ingrediënten die Antinori maken tot de beste Italiaanse producent van topwijnen.

In 2007 kreeg Piero Antinori voor de vierde maal de Lifetime Achievement Award, een onderscheiding die wordt toegekend aan die persoon die het meest gedaan heeft ter bevordering van de kwaliteit van wijnen wereldwijd. Deze trofee kan de markies in zijn prijzenkast zetten naast de talloze andere prijzen en oorkondes die Antinori heeft verdiend met zijn wijnen en vooruitstrevend beleid.

Pèppoli Estate in Chianti is vernoemd naar het Middeleeuwse klooster waar ooit de monniken wijn maakten. In de Middeleeuwen maakte de familie Antinori overigens ook al wijn in Toscane. Deze Chianti Classico uit het oorspronkelijke beschermde herkomstgebied van Chianti wordt gemaakt van 90% Sangiovese aangevuld met Merlot en Syrah.

DE WIJN

Intens robijnrode, complexe en goed gestructureerde wijn. De geuren van kersen worden in een later stadium pas duidelijk, gevolgd door tonen van chocolade en vanille. Het fruit van de donkere bosbessen is bepalend in de smaak, gevolgd door zachte en zoete tannines en een ietwat vlezige afdronk.

  • Herkomst: Chianti. Toscane, Italië
  • Druivensoort: Merlot, Sangiovese, Syrah
  • Inhoud: 75 CL
  • Smaaktype: Vol en krachtige wijn met mooie zuren en houttonen
  • Houdbaarheid: 2025
  • Vinificatie: 100% eiken houten vaten
  • Serveertemperatuur: 16 tot 18 graden
  • Glasadvies: Bordeaux glas
  • Lekker bij: Wild, stevige wildgerechten en harde kazen
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »