Antinori Chianti Classico Peppoli 2013
€19,99 €18,75

Antinori Chianti Classico Peppoli 2013

De kleur is dik, intens en robijnrood. Complexe en goed gestructureerde wijn. Het fruit van de donkere bosbessen is bepalend in de smaak. Chianti op zijn best! ...Meer informatie
  • Beschikbaarheid: Op voorraad


Antinori Chianti Classico Peppoli 2013
Chianti uit de streek Toscane ten zuiden van Florence en dan ook nog van het befaamde wijnhuis Antinori. Het is genieten van deze wijn. De naam Antinori is een begrip in de wijnwereld. Waar ter wereld u ook in een beetje restaurant binnen gaat, pronken daar de wijnen van Antinori op de kaart. En dat is niet zomaar! Er gaat 600 jaar ervaring aan vooraf, maar liefst 26 generaties wijn know how. Zorgvuldig heeft men geïnvesteerd in domeinen en wijngaarden. En gegarandeerd op de beste lokaties. Markies Piero Antinori heeft de algemene leiding en wordt bijgestaan door zijn drie dochters: Albiera, Allegra en Alessia. Grappig die drie A-tjes. We gaan u niet lastig vallen met alle onderscheidingen die men heeft mogen ontvangen in de loop van de jaren.  Chianti Classico Pèppoli is de naam van het Middeleeuwse klooster op het Pèppoli estate waar tegenwoordig de wijn wordt geproduceerd, maar waar ook de Vallombrosiaanse monnikken wijn maakten.

Antinori Chianti Classico Peppoli 2013
De kleur is dik, intens en robijnrood. Complexe en goed gestructureerde wijn. Het fruit van de donkere bosbessen is bepalend in de smaak. Chianti op zijn best!

Antinori Chianti Classico Peppoli en gerechten
Bij gerechten is deze Chianti breed inzetbaar zoals rood vlees van de grill, lamsbout of stoofschotels en harde kazen.

Antinori

  • Herkomst: Italie
  • Druivensoort: Sangiovese en 10% Merlot en Syrah
  • Inhoud: 75 CL
  • Smaaktype: De kleur is dik, intens en robijnrood. Complexe en goed gestructureerde wijn. Het fruit van de donkere bosbessen is bepalend in de smaak, gevolgd door zachte en zoete tannines en een ietwat vlezige afdronk.
  • Houdbaarheid: 3-5 jaar
  • Vinificatie: 9 maanden in Sloveense (90%) en Amerikaanse (10%) eiken houten vaten, gevolgd door rijping in de fles
  • Serveertemperatuur: 14-16 graden
  • Glasadvies: Bordeaux glas
  • Lekker bij: vleesgerechten, zoals rood vlees van de grill, lamsbout of stoofschotels. of gerijpte harde kazen.
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen