Cantina Bolla Amarone Valpolicella Classico "Le Poiane" 2016
€39,50

Cantina Bolla Amarone Valpolicella Classico "Le Poiane" 2016

Top Amarone van de Cantina Bolla, het eerste wijnhuis wat deze super wijn maakte. De kracht van de ingedroogde druiven zorgen voor een prachtige wijn. ...Meer informatie

Toevoegen aan winkelwagen

Bolla Amarone Valpolicella Classico "Le Poiane" 2016

Achtergrond:

In 1950 bottelden de kleinkinderen van de oprichter van Pedemonte Cellar in Valpolicella, de favoriete wijn van hun opa om zijn 80e verjaardag te vieren. Dat was de Amarone. En zo begon de commerciële historie van deze wijn. De allereerste Amarone ooit gemaakt, gelanceerd door Bolla, en nu geliefd over de hele wereld. Met deze Amarone herontdekt Bolla de origine van wijn en produceert dan ook met toewijding en respect voor traditie.

Het verhaal van het wijnhuis Bolla begint bij één man, Abele Bolla. Hij woont in het noorden van Italië, in de streek Veneto, waar hij een kleine familieherberg runt. Om zijn gasten meer dan alleen een verblijf te kunnen bieden, besluit hij in 1893 om een wijn te gaan produceren die hij zijn gasten kan schenken. Dit werd een groot succes. Naar aanleiding hiervan besluit de familie zich volledig te gaan richten op de wijnproductie. Ruim 130 jaar later is het wijnhuis Bolla uitgegroeid tot een wereldwijd befaamd wijnhuis met een groot scala aan wijnen. Wat is gebleven is de unieke smaak van de Bolla wijnen voortkomend uit het bijzondere klimaat en terroir van het Veneto gebied.

Oenoloog Christian Zulian is sinds 2015 wijnmaker bij Bolla. Voordat hij bij Bolla startte was hij dertien jaar werkzaam bij Marchesi Antinori en meerdere jaren bij Domaine Baron de Rothschild.

Vinificatie:

Na het indrogen van de druiven worden de druiven op natuurlijke wijze gefermenteerd met neutrale gisten, waardoor de druiven voor de wijn spreken. De duur van de fermentatie is 15-20 dagen na de alcoholische fermentatie wordt de wijn ‘groot gebracht’ op houten fusten voor 9 – 12 maanden. In de eerste paar maanden vindt de malolactische vergisting plaats hierdoor wordt de wijn ronder en zachter.

 

 

  • Herkomst: Veneto, Italië
  • Druivensoort: Corvina, rondinella en molinaro
  • Inhoud: 75 CL
  • Smaaktype: Vol en krachtig met mooie houttoetsen
  • Houdbaarheid: 2032
  • Vinificatie: Ingedroogde druiven en eikenhout
  • Serveertemperatuur: 16 tot 18 graden
  • Glasadvies: Bordeaux glas
  • Lekker bij: Rood vlees, wild, stoofpotten of lekker aan het haardvuur
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »